Ημερήσια Περιβαλλοντική Κατασκήνωση

Η Ημερήσια Περιβαλλοντική Κατασκήνωση, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο μάθησης τη Λιναριά, αναλαμβάνει να  εκπαιδεύσει τα παιδιά της τοπικής κοινωνίας του νησιού και των επισκεπτών του λιμένα της Λιναριάς, χαρίζοντάς τους στιγμές γνώσης, παιχνιδιού, ψυχαγωγίας και βιωματικής εμπειρίας σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα φοιτητών της Σχολής Περιβάλλοντος, στο ρόλο του Περιβαλλοντικού Εκπαιδευτή, υλοποιεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου τα παιδιά που συμμετέχουν αποκτούν και ισχυροποιούν μια περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά στην καθημερινότητά τους. Μέσα από ένα συνδυαστικό πρόγραμμα γνώσης, παιχνιδιού, ψυχαγωγίας, ανάπτυξης δεξιοτήτων και βιωματικής εμπειρίας σε περιβαλλοντικά ζητήματα, απώτερος σκοπός της δράσης είναι η ενεργός συμμετοχή της νέας γενιάς, ώστε να γίνουν Υπεύθυνοι Πολίτες της χώρας μας και να αποτελέσουν ένα λαμπρό παράδειγμα για το μέλλον.

Στο λιμάνι της Λιναριάς Σκύρου, η Περιβαλλοντική Κατασκήνωση πραγματοποιείται τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και φιλοξενείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του λιμένα. Κάθε καλοκαίρι η ομάδα της Ημερήσιας Περιβαλλοντικής Κατασκήνωσης βρίσκεται στο λιμάνι της Λιναριάς Σκύρου και είναι έτοιμη να προσφέρει στη νέα γενιά της τοπικής κοινωνίας και τους επισκέπτες ευχάριστες και δημιουργικές στιγμές εντελώς δωρεάν.

Φωτογραφίες

TOP