Ομάδα Skyros

Επικεφαλής Προγράμματος

Δήμαρχος Σκύρου

Με τις δράσεις του έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολυβραβευμένο λιμάνι, το Λιμάνι της Λιναριάς Σκύρου.

Κωνσταντίνα Σκαναβή

Πρόεδρος Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, Π. Κοσμήτορας της Σχολής Δημόσιας Υγείας

Υποστηρίζει ένθερμα όλους όσους η φωνή τους ακούγεται λιγότερο στα περιβαλλοντικά θέματα.

Postdoctoral Researchers

Μπούνα-Bάιλα Ανδρομάχη

Διδάσκουσα Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η Ανδρομάχη Μπούνα-Βάιλα είναι διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα και το συγγραφικό της έργο επικεντρώνονται σε θέματα κοινωνικών και εκπαιδευτικών ετεροτήτων.

Θεοδούλου Ιωάννης (Γιάννος)

Μεταδιδάκτωρ Ερευνητής

Ο Ιωάννης Θεοδούλου είναι ηθοποιός και δάσκαλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι κάτοχος 4 πτυχίων, 4 μεταπτυχιακών και 1 διδακτορικών τίτλων ενώ διενεργεί την μεταδιδαστροική του έρευνα στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Επικοινωνία.

Ζαχαρής Θωμάς

Μεταδιδάκτωρ Ερευνητής

Ο Θωμάς Ζαχαρής είναι Κοινωνικός και Πολιτικός Επιστήμων με πλήθος πιστοποιημένων εκπαιδεύσεων-επιμορφώσεων και μεγάλη συμμετοχή με εισηγήσεις και παρουσιάσεις σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Senior Researchers

Βάσω Πετρενίτη

Διδάκτορας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Επικοινωνίας

Η Βάσω Πετρενίτη είναι Περιβαλλοντολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση και διδακτορικό στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Βαλεντίνα Πλάκα

Διδάκτορας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Επικοινωνίας

Η Βαλεντίνα Πλάκα είναι Περιβαλλοντολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση Βιοποικιλότητας.

Κέλλυ Μαρίνη

Διδάκτορας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Επικοινωνίας

Η Κέλλυ Μαρίνη είναι Ψυχολόγος και διαθέτει πολυετή διδακτική εμπειρία στην εκπαίδευση ψυχολόγων στο αντικείμενο της Ψυχομετρικής Αξιολόγησης, στελεχών επιχειρήσεων, καθώς και φοιτητών και σπουδαστών στο αντικείμενο της Επικοινωνίας και Συμβουλευτικής.

Νικόλαος Κλιούμης

Υποψήφιος Διδάκτορας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

O Νικόλαος Κλιούμης είναι Οικονομολόγος και Ψυχολόγος με μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντική Επικοινωνία και Προαγωγή Υγείας. Διαθέτει πλήθος δημοσιεύσεων σε ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά καθώς και συμμετοχές σε συνέδρια.

Ζαπάντη Γερασιμίνα

Υποψήφια Διδάκτωρ, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Η Ζαπάντη Γερασιμίνα είναι Επόπτρια Δημόσιας Υγείας με εξειδίκευση στην Περιβαλλοντική Επικοινωνία. Έχει συμβάλλει σημαντικά στον τομέα της Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και της Κλιματικής Αλλαγής με δημοσιεύσεις σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και με ομιλίες σε ημερίδες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και σε συνέδρια.

Αλέξανδρος Λίγγος

Ερευνητής-Επιστημονικός συνεργάτης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Ο Αλέξανδρος Λίγγος είναι αφοσιωμένος επαγγελματίας με προσόντα στις Επιστήμες του Περιβάλλοντος και την Επικοινωνία. Η ικανότητά του να εμπλέκει ενδιαφερόμενα μέρη και να ηγείται προσπαθειών για την περιβαλλοντική αειφορία υπογραμμίζει τη συνεισφορά του σε κάθε ομάδα.

Συνεργάτες

Κέλλυ Τσαγάκη-Ρεκλείτου

Περιβαλλοντολόγος-Ωκεανογράφος, MA

Η Κέλλυ Τσαγάκη-Ρεκλείτου είναι απόφοιτη του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με μεταπτυχιακές σπουδές στις Νέες Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση.

Κωνσταντίνος Βλαστάρης

Εκπαιδευτικός

Ιδρυτική ομάδα

Λευτέρης Καραβιτάκης

Περιβαλλοντολόγος

Γιασεμή Φράγκου

Περιβαλλοντολόγος, MSc

MSc Technological Systems Management (Stony Brook University)

Λάμπρος Τοπάλτσης

Περιβαλλοντολόγος

Ηλίας Ναστούλας

Περιβαλλοντολόγος, Μεταπτυχιακός φοιτητής

"Environment and Sustainable Development" (UCL)

Χαρίκλεια Ουρσουζίδου

Περιβαλλοντολόγος

Μιχάλης Καραμπέρης

Περιβαλλοντολόγος, Μεταπτυχιακός φοιτητής

"Outdoor Environmental and Sustainability Education" (University of Edinburgh)

Ευφροσύνη Καλογήρου

Περιβαλλοντικές Επιστήμες

Ειρήνη Μορίκη

Περιβαλλοντολόγος

Μαρία Μποτζώρη

Περιβαλλοντικές Επιστήμες

Γεωργία Κορέση

Περιβαλλοντολόγος

Μαρία-Ιωάννα Μιχαήλ

Περιβαλλοντικές Επιστήμες

Βαλάντης Βιτάλης

Περιβαλλοντικές Επιστήμες

Γεώργιος Ιωάννης Χαν

Πτυχιούχος Επιστημών της Θάλασσας

Δέσποινα Δημητριάδου

Περιβαλλοντολόγος

Κωνσταντίνα-Χριστίνα Βρατσάνου

Περιβαλλοντικές Επιστήμες

Ασπασία Γενιτσαρίδη

Περιβαλλοντικές Επιστήμες

Αδαμαντίνη Μπαρμπακωνσταντή

Περιβαλλοντολόγος

"Leisure, Tourism and Environment" (Wageningen University & Research)

Φαίη Ζουριδάκη

Περιβαλλοντικές Επιστήμες

Χρήστος Ανδριόπουλος

Περιβαλλοντικές Επιστήμες

Στεφανία Πολλάκη

Περιβαλλοντολόγος

Η Χρυσούλα Ν. Σάρδη, είναι Περιβαλλοντολόγος, της Σχολής Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές πραγματοποιήθηκαν στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο, στο Δ.Π.Μ.Σ.: ‘’Επιστήμη και Τεχνολογία των Υδατικών Πόρων’’ με κατεύθυνση ‘’Οργάνωση και Διαχείριση Λιμένων’’. Επίσης ολοκλήρωσε και ένα δεύτερο μεταπτυχιακό στην ‘’Περιβαλλοντική Επικοινωνία και Προαγωγή Υγείας’’, στο Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Από το 2015 είναι ενεργό μέλος  του Προγράμματος Σκύρος. Από το 2016 μέχρι σήμερα έχει αναλάβει την διοικητική διαχείριση της Θερινής Ακαδημίας Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών και έχει υποστηρίξει επικουρικά τον σχεδιασμό και διδασκαλία αρκετών νέων μαθημάτων περιβαλλοντικής επικοινωνίας και εκπαίδευσης. Στο βιογραφικό της διαθέτει επιστημονικές δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις εργασιών σε παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια.  Έχει διακριθεί στα βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας Οικόπολις 2016, έχει λάβει Εύφημο Μνεία στα βραβεία Αριστείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθώς και το Θωμαΐδειο Βραβείο από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Επίσης, έχει λάβει υποτροφία από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ‘’ΑΙΓΕΑΣ’’ ως Υπ. Διδάκτορας Ακαδημαϊκού Τμήματος Σχολής του ΠΑ.Δ.Α.  Έχει διατελέσει Πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου εκλεγμένη για 4 συνεχόμενα έτη. Επίσης, έχει διατελέσει ως εκλεγμένη Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας (2019-2020). Σήμερα είναι Υπ. Διδάκτορας και Ερευνήτρια της Ακαδημαϊκής Μονάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής & Επικοινωνίας του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Ο Ιωάννης Θεοδούλου  είναι απόφοιτος του Τμήματος Εμπορίας & Διαφήμισης (Marketing), της Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Εν συνεχεία, απέκτησε πτυχίο από τη Σχολή Δραματικής Τέχνης ‘’Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα’’. Επίσης, κατέχει πτυχίο από το Παιδαγωγικό Tμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Η μετεκπαίδευση του πραγματοποιήθηκε στο Διδασκαλείο ‘’Αλέξανδρος Δελμούζος’’ του Τμήματος Γενικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.  Οι σπουδές του συνεχίστηκαν με την  απόκτηση του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης: ‘’Diploma de estudiosavanzadosdeltercerciclolaGreciamedieval y moderna: Estudiossobriesulengua, literatura, historia y civilization’’από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας στην Ισπανία. Επίσης, ανακηρύχθηκε πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού, της Σχολής Διεθνών Σπουδών Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Επίσης κατέχει Μεταπτυχιακό από το  Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού  στο πεδίο των Παιδαγωγικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών.  Επίσης ολοκλήρωσε και ένα δεύτερο μεταπτυχιακό στην ‘’Περιβαλλοντική Επικοινωνία και Προαγωγή Υγείας’’, στο Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Στο ενεργητικό του διαθέτει επαγγελματική εμπειρία από χώρες του εξωτερικού και πληθώρα συμμετοχών σε συνέδρια και σεμινάρια. Σήμερα εργάζεται ως δάσκαλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και είναι Υπ. Διδάκτορας του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Ο Φώτης Μυλωνάς είναι εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πειραιά, με πτυχίο από το Π.Τ.Δ.Ε. του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος «Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθώς και πλήθους πιστοποιήσεων από επιμορφώσεις. Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια, ενώ στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται άρθρα δημοσιευμένα σε επιστημονικά περιοδικά, καθώς και βιβλία που έχουν εκδοθεί. Διατηρεί το blog “Εκπαιδευτικό Βήμα” και είναι εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκαια- Πειραιά. Σήμερα είναι Υπ. Διδάκτορας και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Π.Μ.Σ. «Περιβαλλοντική Επικοινωνία και Προαγωγή Υγείας» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

TOP